top of page

Tippek az első munkanaphoz

Ha az első munkanapod kezded, innen is gratulálunk a sikeres felvételedhez! Már az állásinterjún jó pont, ha ismered a céget és felkészülten érkezel, ez pedig az első munkanapoddal sincs másképp. Ha izgulsz az első munkanapod előtt, vagy teljesen felkészülve szeretnél érkezni akkor ez a cikk neked szól!




Mind az interjún, mind az első napodon legyél magabiztos. A magabiztosság külső jegyeit a komoly, alkalomhoz illő, de nem túlzásba eső öltözékkel, egy lágy sminkkel, egyszerű de igényes frizurával és kipihent arccal érheted el. Ha bemutatkozol a csapatnak vagy a főnöködnek, húzd ki magad, nézz mindenkinek a szemébe miközben kezet ráztok, üdvözöld leendő kollégáid. Ha valakinek nem mutattak be, de összefutsz vele a folyosón bátran rázz vele is kezet.

Mint minden nagy megmérettetés előtt, itt is fontos, hogy pihenten és frissen érkezz. Próbálj meg időben elaludni és felkelni, hogy a reggeli rohanás ne legyen a napod része. A reggeli kapkodás gyakran késéshez is vezethet, amit javasolt elkerülni az első nap.




Sokan nem mernek kérdezni, azt gondolva, hogy az a ’gyengeség’ jele. Ez azonban egyáltalán nem így van. Ha mersz kérdezni, akkor a főnököd is tudni fogja, hogy érted, amiről szó van és szeretnéd jól csinálni, fejlődni benne. A kérdéseiddel nem csak választ, de szakértelmet, tippeket és előnyöket is kaphatsz, ezzel jobban és gyorsabban fejlődve. És természetesen ne hidd, hogy mindenki profinak születik!

0 comments
bottom of page